Voznik povratnik

Voznikom, ki so storili prekršek prehitre vožnje, prevožene rdeče luči in druge prekršk in  niso povezani z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, je namenjen PROGRAM DODATNEGA USPOSABLJANJA ZA VARNO VOŽNJO, ki obsega teoretični kot praktični del.

Teoretični del obsega dvanajst pedagoških ur z vsebinami o tveganjih in nevarnostih pri vožnji, o zavedanju resnosti tveganja in nevarnosti, o odgovornosti voznikov in o medsebojnih odnosih med udeleženci v cestnem prometu, ki bistveno vplivajo na varnost cestnega prometa. Praktični del  se izvede v obliki vadbe varne vožnje v obsegu šestih pedagoških ur, kjer udeleženci v umetnem okolju spoznajo kritične situacije z vozilom, ki se jim lahko dogodijo v javnem prometu.

Za prekrške, ki so povezani z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, pa so namenjeni naslednji programi:

  1. ZDRAVSTVENI PREGLED S SVETOVANJEM,
  2. EDUKACIJSKE DELAVNICE,
  3. PSIHOSOCIALNE DELAVNICE IN
  4. PROGRAMI ZA ZDRAVLJENJE ODVISNOSTI

EDUKACIJSKE DELAVNICE: Najmanj 6 pedagoških ur. Obsegajo vsebine o varnosti cestnega prometa, tveganjih zaradi vožnje pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, o odgovornosti voznikov in o psihosocialnih odnosih med udeleženci v cestnem prometu.
PSIHOSOCIALNE DELAVNICE: Najmanj sedemnajst pedagoških ur, od tega najmanj dve uri individualne obravnave in najmanj petnajst ur dela v skupini.  Obsegajo razširjene vsebine edukacijskih delavnic, s poudarkom na individualni obravnavi posameznika.
PROGRAMI ZDRAVLJENJA: Potekajo po standardiziranih medicinskih programih zdravljenja odvisnosti in so namenjeni voznikom povratnikom, ki so že klinično odvisni od uživanja psihoaktivnih snovi.

Deli povezavo:
Facebook Stumbleupon Twitter Google Gmail
Urnik CPP tečajev

Datum: 07.05.2018 ob 18.00

Tečaj prve pomoči se prične 1.2.2018 ob 18.00 uri v šoli vožnje Voyage.

 

izpit-za-motor

 


izbris kazenskih tock varna voznja

v sodelovanju s pooblaščenimi organizacijami

Vadba varne vožnje

Organiziramo vadbo varne vožnje na poligonu v Ljubečni pri Celju.

V sodelovanju: Šola vožnje Šmarca Kamnik.

Avtobusni prevoz in uporaba avtomobila za vadbo stane 9,00 €.
Cena vadbe varne vožnje je 125,00 €.

 

učenje vožnje simulator

Zakaj bi izbrali nas?
  • Ugodne cene
  • Prilagajanja urnikov in lokacij
  • Večletne izkušnje
  • Prijazni inštruktorji
  • Izposoja literature