Ali je tečaj varne vožnje obvezen?

Odgovor se glasi: da, tečaj varne vožnje je po sprejemu zakona l. 2011 obvezen za vse voznike začetnike, ki morajo tečaj opraviti najkasneje do 21. leta starosti oz. v 2 leti potem, ko so pridobili vozniško dovoljenje. Vseeno pa prihaja do nejasnosti in kandidati pogosto mešajo tečaj varne vožnje in trening varne vožnje. Slednji je namenjen vsem voznikom, ki bi radi spoznali obnašanje vozila v kritičnih situacijah. Trening ni obvezen, je pa zelo priporočljiv, saj ponuja vsem kandidatom zanimivo izkušnjo in neprecenljivo znanje.

Kako je poteka tečaj varne vožnje?

Tečaj varne vožnje je sestavljen iz praktičnega in teoretičnega dela.

Na praktičnem delu se boste spoznali z osnovnimi pravili varne vožnje, kot je ohranjanje varnostne razdalje in upravljanje z vozilom ob nevarnih situacijah (nenadno zaviranje, ovire na cesti, obnašanje vozila v nenadnih zavojih itd.), teoretični del pa obsega razpravljanje o vaših dosedanjih izkušnjah in razlogih za vožnjo, predvsem pa se je za zelo učinkovito izkazala razprava o varnostnih napakah na vozilu.

Bisvto teoretičnega dela varne vožnje pa  je v tem, da se pogovorimo o teoretičnih aspektih vožnje, ki jih boste kasneje uporabili v praksi, hkrati pa se s tem tudi približujemo glavnemu cilju tečaja. Ta je namreč namenjen ozaveščanju voznikov in voznic o pomenu varne vožnje in odgovornosti, ki jo imamo kot vozniki  do drugih udeležencev v prometu. Na delavnici se boste tudi seznanili s tveganji in posledicami prometnih nesreč.

Kaj pa, če ne opravim tečaja varne vožnje?

Kot smo že omenili, je tečaj varne vožnje obvezen za vse voznike začetnike. Če se tečaja ne boste udeležili ali ga ne boste opravili, se vam vozniško dovoljenje preprosto ne podaljša. Čeprav si morda mislite, da je tečaj varne vožnje še ena izmed modnih muk, so udeleženci nad njim navdušeni in ga zapuščajo izredno zadovoljni.

Tudi če ne spadate več med voznike začetnike, vam toplo priporočam udeležbo treninga varne vožnje, kjer boste nekoliko osvežili znanje vožnje ter boste lahko v praksi in na varnem poligonu preizkusili vaše sposobnosti vožnje in reakcije v kritičnih situacijah. Preventiva je vsekakor boljša kot kurativa in bolje, da vas led ujame na poligonu kot neprirpavljene na avtocesti!

Deli povezavo:
Facebook Stumbleupon Twitter Google Gmail
Urnik CPP tečajev

Datum: 07.05.2018 ob 18.00

Tečaj prve pomoči se prične 1.2.2018 ob 18.00 uri v šoli vožnje Voyage.

 

izpit-za-motor

 


izbris kazenskih tock varna voznja

v sodelovanju s pooblaščenimi organizacijami

Vadba varne vožnje

Organiziramo vadbo varne vožnje na poligonu v Ljubečni pri Celju.

V sodelovanju: Šola vožnje Šmarca Kamnik.

Avtobusni prevoz in uporaba avtomobila za vadbo stane 9,00 €.
Cena vadbe varne vožnje je 125,00 €.

 

učenje vožnje simulator

Zakaj bi izbrali nas?
  • Ugodne cene
  • Prilagajanja urnikov in lokacij
  • Večletne izkušnje
  • Prijazni inštruktorji
  • Izposoja literature